Carta de Serveis: L'Esplai​

L'Esplai

Amb aquest servei estem millorant la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional i del seu entorn familiar a les llars del Baix Montseny. Es tracta d’un programa de lleure inclusiu de qualitat per a les persones que tenen algun tipus de discapacitat intel·lectual o trastorn de salut mental, i al mateix temps de suport i descans temporal per a les famílies cuidadores.

afadis centre

El lleure és un aspecte essencial de benestar i qualitat de vida de qualsevol persona, i per tant, l’Esplai d’AFADIS Baix Montseny esdevé imprescindible per al desenvolupament físic, psíquic i emocional de les persones amb diversitat funcional que hi participen. La normalització de les activitats recreatives afavoreix el seu procés de socialització i de maduració, l’assumpció de responsabilitats, una major autonomia i el desenvolupament d’habilitats socials mitjançant la diversió. L’Esplai també millora el benestar de l’entorn familiar, ja que els participants tornen a casa amb una mentalitat més oberta i plenament feliços per les activitats de lleure realitzades.

A més, l’Esplai afavoreix la salut dels familiars cuidadors no professionals que estan esgotats física i emocionalment per la intensitat i constància de la cura de les persones amb diversitat funcional. El servei els permet disposar d’espais per al descans o el retrobament amb la parella, combatre l’estrès i l’ansietat, o atendre altres compromisos o a altres familiars.

Els horaris d’atenció de l’Esplai són dos dissabtes al més en horaris flexibles, i tot el mes de juliol, de dilluns a divendres, de 9h a 17h.