CASAL D’ESTIU D’AFADIS BAIX MONTSENY

CASAL D’ESTIU D’AFADIS BAIX MONTSENY

Entre el 4 i el 29 de juliol de 2022 vam organitzar el casal d’estiu al centre cívic de l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera, en el qual hi van assistir i participar nois i noies amb discapacitat intel·lectual provinents, en la major part dels cassos, de les escoles d’educació especial del territori. Al centre cívic hi vam realitzar activitats molt diverses i satisfactòries per a les persones usuàries. Entre les més destacades, hi trobem activitats d’expressió artística, de manualitats, i d’estimulació sensorial, entre d’altres.

A més a més, tots els dilluns, dimecres i divendres de cada setmana, vam anar a la piscina municipal de Can Bosch, a Santa Maria de Palautordera, on les persones usuàries del casal d’estiu, juntament amb l’equip de professionals, van poder gaudir i refrescar-s’hi gràcies a unes instal·lacions que inclouen un espai alternatiu per poder passar-hi el dia fruint d’altres activitats com els jocs de taula.

Alguns dies també vam fer activitats esportives i excursions adaptades a peu i amb cadires de rodes per l’entorn, tot passejant pels boscos i gaudint dels espais de natura que ens ofereix el territori. Fins i tot, un dia vam sortir a fer una ruta amb bicicletes en la qual hi van participar les persones més autònomes i amb les condicions físiques pertinents per fer ús d’aquest vehicle.

En total al casal hi van participar 17 persones joves (6 noies i 11 nois) que van mostrar una enorme satisfacció per com de bé s’ho van passar durant aquelles 4 setmanes.